OD PODZEMLJA DO POHORJA


Leta 1943, na višku druge svetovne vojne, so Nemci v strahu pred zavezniškimi napadi začeli graditi obsežno mrežo tunelov v katere so preselili bistven del proizvodnje tovarne letalskih motorjev. Izkopali so 8.512 kvadratnih metrov podzemnih hodnikov, v katere so namestili stroje, prostore za delavce in vso potrebno napeljavo za nemoteno delo tovarne.


PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Maribora. Po prihodu v štajersko prestolnico si bomo ogledali podzemlje Tezna, ki so ga zgradili Nemci, da bi tovarno letalskih motorjev prestavili na varno. Tako je pod obstoječo tovarno nastala še ena tovarna. V Coni Tezno bomo začeli z ogledom najbolj zanimivega dela rovov, ki so na pol pozabljeni več desetletij samevali pod živahnim industrijskim območjem na površju. V dobro uro in pol trajajočem vodenem ogledu boste podoživeli zavezniški letalski napad, videli kratko fotografsko razstavo, sprehodili se boste po vedno vlažnih rovih. Prisluhnili boste pripovedi pričevalca, ki vas bo popeljala skozi zgodbo vojnih proizvodnih rovov. Po zanimivem ogledu se bomo odpravili na obrobje mesta ter se bomo z gondolsko žičnico povzpeli na Pohorje, kjer bomo zadihali sveži zrak v objemu gozdov. Pričakali nas bodo s pohorskim loncem, nato pa bo čas za krajši sprehod in fotografiranje. Po spustu v dolino se bomo peljali le štiri kilometre iz mestnega jedra, na nepozabno izkušnjo na Fontani vin. S čipiranim kozarcem boste izbrali šest vzorcev izmed osmih različnih ponudnikov lokalnih vin. Iz sončne terase Fontane vin lahko opazujete najdaljši dvosmerni zipline na Štajerskem imenovan Čebelji let ter se celo odločite za dogodivščino (doplačilo). Vožnja v smeri proti domu s postankom za pozno kosilo.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vstopnino za tunele – Tezno, vožnja z gondolsko žičnico v obe smeri, topla malica – pohorski lonec, obisk fontane vin z degustacijo 6 vzorcev vina (ali 2 vrst sokov), pozno kosilo.


CENA NA POVPRAŠEVJE!

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PREDBOŽIČNI GRADEC

KORNATI Z LADJICO

SREDOZEMSKA JESEN MSC SEASHORE

NASTANITEV PREKMURJE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si