CELOVEC, MINIMUNDUS IN PYRAMIDENKOGEL

 


Na vrhu Jedvovce na nadmorski višini 851 metrov je bil leta 2013 odprt na novo zgrajeni razgledni stolp. Z višino 100 metrov je najvišji razgledni stolp iz lesa na svetu. Konstrukcija SE sestoji iz 16 mogočnih, eliptično razporejenih nosilcev iz macesnovine in 80 diagonalnih opornikov iz jekla. Dejanska konstrukcija v višino meri 67 metrov. Nanjo je postavljena glava stolpa, z dvema najvišjima razglednima ploščadama in ‘Sky Box’, ki je zastekljen z vseh strani in s tem zaščiten pred vetrom in vremenskimi vplivi.


Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 06.00h in vožnja v smeri Koroške. Nadaljevanje vožnje proti Avstrijski Koroški. Naš prvi cilj bo Minimundus. Svet v malem, kjer so predstavljene najlepše zgradbe po originalnih načrtih in iz originalnih materialov, kot so marmor, peščenjak ali bazalt, izdelane vse do najmanjše podrobnosti v merilu 1:25. Zahvaljujoč živahni postavitvi Minimundusa bo vaše potovanje prava pustolovščina. Po progi sopihajo parni vlaki in viseča železnica sledi svojemu tiru. In ko se Zemlja začne tresti, pomeni, da je vse pripravljeno za vsako-urno izstrelitev space-shuttla, ki poskrbi za pravo doživetje! Sprehodili se boste mimo Eifflovega stolpa, kitajskega zidu, poševnega stolpa v Pisi, opere v Sydneyu… Po ogledu in sprehodu, se bomo odpravili do stolpa Pyramidenkogel, od koder se razprostira čudovit pogled na Vrbsko jezero in okolico. Sestavljen je iz spiralne lesene konstrukcije v obliki silhuete plesalke ter jeklenih vezi. Posebno atrakcijo stolpa predstavlja spiralen tobogan, ki se pričenja na okrog 50 metrih višine stolpa in po katerem se lahko spustite s posebno vrečo (doplačilo 4€). Nato nas bo pot vodila še do mesta Celovec. Najprej se bomo skupaj sprehodili mimo največjih znamenitosti – mimo Novega trga z zmajem in spomenikom Marije Terezije, jezerskega škrata na Stari trg ter Deželne hiše, nato pa boste imeli nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta.  Med potjo nazaj se bomo ustavbili v prijetni restavraciji, kjer bomo dan zaključili s kosilom. Prihod domov v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje poti, vstopnino v Minimundus, vstopnino za vzpon na stolp Pyramidenkogel, zunanji ogled Celovca, večerjo na poti domov.


MOŽNO DOPLAČILO: spust po toboganu s stolpa Pyramidenkogel, topla malica.


CENA NA POVPRAŠEVJE!

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

IFAT 2022

ALTA BADIA- Ciasa Milandura

REZIDENCA ORTUS ANKARAN

SPLAVARJENJE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si