GRADOVI IN LEPOTE JUŽNE ČEŠKE

 

Umetno jezero Lipno leži na 726 m n. m.v. in ga napaja reka Vltava, pravijo mu tudi Južno-češko ali kar Češko morje. Jez so gradili v 50-ih letih 20.st., zaradi pogostih poplav, kar je ogrožalo Češky Krumlov in druga obrečna naselja. Zaradi gradnje so podrli številne stavbe in mostove, pod vodo je izginilo tudi nekaj naselij in vasi. Potapljači pravijo, da se pod vodo znajdejo v popolnoma drugem svetu in da je izredno razburljivo raziskovanje poplavljenih vasi, hiš, cerkva in drugih »zakladov«, ki so na dnu jezera.

 

 

 

 

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: CELJE – ČEŠKI KRUMLOV – HOLAŠOVICE – HLUBOKA – ČEŠKE BUDJEVICE:

Odhod iz Slovenije okoli 02.00 ure zjutraj in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Prihod v Češki Krumlov v jutranjih urah. Zanimivo srednjeveško mestece leži v okljuku reke Vltave, z lepo ohranjenim mestnim jedrom, gradom in cerkvami. Grad je eden najpomembnejših kulturno zgodovinskih spomenikov v srednji Evropi. Nastal je v 14. stoletju in se dograjeval okoli 400 let. Sprehodili se bomo skozi simpatično mesto, ki se je nagnetlo pod gradom in ga krasijo številne ozke uličice in stavbe, ki se ponašajo s srednjeveško podobo. Prosto tudi za kavo. Pot nas bo vodila v vasico, ki je zavarovana kot posebna kulturna dediščina z UNESCO-om. Holašovice so primer dobro ohranjene tradicionalne srednjeevropske vasi. Veliko število izjemno ohranjenih stavb je iz 18. in 19. stoletja. Vas je bila po drugi svetovni vojni zapuščena, ko se je prvotno prebivalstvo odselilo. Leta 1990 so jo poponoma obnovili v tradicionalnem slogu ter v vas vrnili življenje. Popoldan prihod v Hlubuko. Na visoki ploščadi nad Vltavo stoji pravljični grad Hluboka, ki spominja na angleški windsorski grad. Sobane so razkošno opremljene, s številnimi eksponati iz stekla, porcelana, ter orožjem in tapiserijami. Grad, v kakršnem bi se dalo tudi danes živeti. Tudi okolica gradu je lepo urejena, pod gradom so obrtniške ulice, kjer si lahko kupite izdelke ročne obrti. Gotovo bo obisk tega gradu prav posebno doživetje. Namestitev v hotelu. nato pa dan zaključili v pivnici z okusno češko večerjo. Prenočevanje.

  1. DAN: HLUBOKA – ČEŠKE BUDJEVICE – LIPNO – CELJE

Po zajtrku v hotelu se bomo zapeljali do ene najbolj priljubljenih znamenitosti Češke. Ogledali si bomo znamenito pivovarno Budwar z degustacijo piva v kletnih prostorih. Po ogledu bomo obiskali trgovino, kjer si boste lahko kupili kakšen spominek ali vrček. Na poti proti Avstriji se bomo zapeljali še do jezera Lipno. Povzpeli se bomo na razgledni stolp – Tree Top Walk in občudovali jezero, ki je polno skrivnosti in naravnih lepot. Po ogledu sledi kosilo ter povratek v smeri proti domu. Prihod v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na opisani relaciji,  strokovno vodenje izleta, hotelsko namestitev 3-4* v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom,  ogled mesta Krumlov, vstopnino za grad Hluboka, razgledni stolp Lipno, ogled pivovarne Budvar z degustacijo piva, večerjo v pivnici, kosilo na poti domov.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

KRONPLATZ- hotel HEINZ

PREKMURJE – EXPANO

SOŠKA DOLINA

BAVARSKA IN OKTOBERFEST

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si