PRAZNIK KAKIJA V STRUNJANU


Kaki ali Diospyros (hrana bogov) je eksotični sadež, ki izvira iz Kitajske in je pri nas še vedno premalo prepoznaven. Že od nekdaj so cenili njegovo prehransko in zdravilno vrednost ter uživali v njegovem sladkem okusu. Slastni sadeži so razstavljeni in ponujeni v nakup sveži ali predelani v kulinarične dobrote. Zanimanje zanj se povečuje, cenijo ga sladokusci in ljubitelji zdrave prehrane.


PROGRAM POTOVANJA: 14.11.2020


Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu. Vožnja mimo Ljubljane proti Strunjanu. Vmes postanek za jutranjo kavico. Pot nas bo najprej peljala na školjčišče, ki je nastalo zaradi poglabljanja morja za potrebe gradnje drugega pomola. Blato se je izpralo in ostale so majhne in velike bele školjke, ki so prava atrakcija. Nadihali se bomo svežega morskega zraka in si nabrali školjke za spomin. Nato bomo obiskali tradicionalni praznik kakijev. Vsako leto, v novembru organizirajo v Strunjanu poseben praznik zlatega jabolka ali kakija. V teh dneh se vrstijo različne prireditve: od degustacij različnih domačih dobrot, narejenih iz kakija, glasbene prireditve ter možnosti nakupa tega sladkega, okusnega mediteranskega sadeža, bogatega z vitamini. Pot bomo nadaljevali proti najlepšemu mestu na slovenski obali,  Piranu. Ogledali si bomo Tartinijev trg, ki je dobil ime po slavnem piranskem rojaku, violinistu in skladatelju Giuseppe Tartiniju,  in najlepše srednjeveške stavbe. Povzpeli se bomo tudi do cerkvice sv. Jurija, od koder se širi pogled proti strunjanskim klifom, na rdeče obarvane strehe Pirana ter proti Savudriji. Tartinijev trg je bil nekoč pristanišče za jadrnice in ribiške čolne. Nekaj prostega časa boste lahko izkoristili za kavico ali sladoled. Vožnja proti domu.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, obisk prireditve praznika kakijev, voden ogled mesta Piran, obisk školjčišča.CENA NA POVPRAŠEVJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ROMANTIČNA VERONA

PREKMURJE – EXPANO

KRK, RAB IN PAG

MAKEDONIJA IN OHRID

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si