PRI KOROŠKIH SPLAVARJIH


 

Splavarstvo je bilo v 20. stoletju pomembna gospodarska panoga v Dravski dolini, ko so flosarji prevažali les po reki vse do mest na današnjem Madžarskem, v Srbiji in Romuniji. Duh preteklosti lahko v vsej pristnosti doživite na varnih vožnjah s pravimi replikami splavov, namenjenih turističnim vožnjam. Organizatorji splavarjenje popestrijo s pristnim kulinaričnim in bogatim zabavnim ter glasbenim programom


 

PROGRAM POTOVANJA:


Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ob 8.00 uri in vožnja v smeri Velenja ter naprej proti Koroški.  Ustavili se bomo na jutranji kavi. Sledi zabavna vožnja s splavom po reki Dravi. Najprej nas bodo sprejeli splavarji v pristanu in pogostili s kruhom, soljo ter domačim žganjem. Nagovoril nas bo kormoniš, sledi predstavitev flosarjev, nastop flosarskega humorista, glasbeni program. Vmes nam bodo postregli s flosarskim kosilom na žlico (golaž, zabeljena polenta z grumpi, kruh). Medse bodo sprejeli novega flosarja, ki bo moral prestati krst. Plovbo bomo zaključili z nasmehom na obrazu ter se dobre volje napotili v Mežico, kjer se bomo odpravili v podzemlje Pece. Z rudarskim vlakom nas bodo opremljene v rudarsko opremo odpeljali v okrožje Moring, po rovu Glančnik, kar je edinstveno doživetje. Izstopili bomo na postaji v osrčju gore 600 m pod površjem Velikega vrha. Izkušen vodnika vam bo predstavil zgodovino rudarjenja in s pomočjo razstavljenih eksponatov boste doživeli pravi »knapovški šiht«. V rudniku so predstavljeni načini rudarjenja in rudarska oprema, ki so jo rudarji uporabljali v različnih zgodovinskih obdobjih, od začetkov pred 350. leti do zadnjih dni rudarjenja v preteklem stoletju. Sproščeni in polni lepih vtisov, bomo dan strnili s poznim kosilom. Povratek v smeri proti domu.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, splavarjenje po programu z animacijo, flosarsko malico, kavo,  vstopnino za  Muzej rudnika Mežica z vožnjo z vlakcem, pozno kosilo.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

TERME VIVAT 4*

PO POTEH NAJINIH MOSTOV

VITEZ IN SARAJEVO

ERZBERG IN BRATISLAVA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si