BOROMEJSKI OTOKI IN MILANO


V severni Italiji, na enem izmed najlepših jezer daleč naokoli, obdanem s hribi, ki odsevajo v njegovi gladini, okolico polepšajo še trije prelepi otočki. Na njih lahko občudujemo palače, vrtove in cerkve z bogato in pristno zgodovino kot le malo kje, jezero pa ponuja vožnjo z ladjo do otočkov.

 

 


PROGRAM POTOVANJA:


  1. DAN: Slovenija – Boromejski otoki

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu v jutranjih urah in vožnja v smeri Ljubljane, naprej preko Fernetičev in po avtocesti naprej mimo Benetk, Verone proti Milanu. Vmes se bomo ustavili za kakšno kavo, sendvič… Prihod v Bergamo in ogled. Mesto se deli na spodnji bolj sodobni del in zgornji srednjeveški, z ozkimi tlakovanimi ulicami. Na vrh se bomo  povzpeli z zobato železnico. Bergamo je že od nekdaj zbirališče umetnikov, glasbenikov,… Tukaj se je rodil in je pokopan skladatelj Donizetti. Po želji vzpon na zvonik od koder je čudovit pogled na okolico. Popoldan bomo prispeli v okolico jezera. Kratek postanek bomo naredili v Aroni za ogled ogromnega kipa, posvečenega sv. Karlu Boromejskemu, ki je bil milanski kardinal v 16. stoletju (vzpon na spomenik doplačilo). Prihod v Streso,  ki leži tik ob jezeru Maggiore. Namestitev v hotel, prosto do večerje za samostojno raziskovanje. Večerja v hotelu in prenočevanje.

  1. DAN: Boromejski otoki

Po zajtrku v hotelu sledi izlet z ladjico na Boromejske otoke. Ime jim je dala družina Boromejcev, ki jih je dobila v last v 14. stoletju in del otokov je še danes njihov. Najprej bomo obiskali otok Bella, ki ga krasi palača grajena v posebnem slogu, ki spominja na bitja in material iz jezerskih globin. Bogata družina Boromejcev si je okrasila domovanje z razkošnimi muranskimi lestenci, slikami, tapiserijami in še bi lahko naštevali… Po ogledu palače in terasastega vrta bo še nekaj časa za posedanje na obali, manjše nakupe spominkov. Nato se bomo odpravili na drugi otok Madre, ki ga porašča ogromno rastlinskih vrst iz celega sveta. Tam bomo našli razne bambuse, vrtnice, azeleje, rododendrone in celo kašmirsko cipreso. Zadnji otok, ki ga bomo obiskali je Ribiški. Nekdanja ribiška vasica, se je spremenila v prikupen turistični kraj s številnimi restavracijam, kavarnami, trgovinami, stojnicami. Ob dogovorjeni uri se bomo vrnili nazaj na obalo in obiskali trgovino, kjer bo degustacija najboljših italijanskih dobrot (balzamični kis, olivno olje, vino, omake za kruhke…). Večerja in prenočevanje.

  1. DAN: Stresa – Milano – Slovenija

Po zajtrku v hotelu si bomo najprej vzeli čas za jutranjo kavo, nato pa se bomo odpravili v prestolnico mode – Milano. Ogledali si bomo ogromno katedralo in se sprehodili do znamenite Scale, kjer se vsako leto vrstijo opere in druge kulturne prireditve. Nekaj časa prosto, nato pa vožnja v smeri proti domu z vmesnimi postanki. Na slovenski strani postanek za večerjo. Prihod domov v nočnih urah.


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, polpenzion v hotelu 3*/ 4*, namestitev v dvoposteljnih sobah, cestnine in parkirnine, prevoz z ladjico na Boromejske otoke (Madre, Bella, Pescatori), vstopnina za oba otoka, zobata železnica v Bergamu, večerja na poti nazaj.


Možna doplačila: enoposteljna soba, vstopnina za kip v Aroni. Možnost obiska dirkališča Monza.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PREKMURJE HOTEL ŠTRK

BISERI ČRNE GORE

PREDBOŽIČNI LINZ

BOŽIČNA ZGODBA V ČAZMI

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si