GRADOVI LUDVIKA BAVARSKEGA


Ludvik II. Bavarski je bil zelo ekscentričen človek. Nekateri trdijo, da je bil nor, drugi, da je bil genij, tretji spet, da je bil le tragična romantična duša. Gradovi, ki jih je zgradil in obubožal bavarsko državno blagajno in povsem potrošil bogastvo svoje družine Wittelsbachov, so danes osrednja turistična znamenitost in prepoznavni znak Bavarske.

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: Slovenija –Berchtesgaden – Linderhof – Oberammergau

Odhod avtobusa ob 04.00 uri izpred dogovorjenega mesta. Vožnja v Avstrijo mimo Salzburga z vmesnim postankom za jutranjo kavico. Prihod v Berchtesgadna v dopoldanskih urah. Pred vstopom v rudnik bo vsak udeleženec dobil zaščitna oblačila in čelado. Temperatura v rudniških rovih je skozi vse leto enaka in znaša +12 °C. Podzemeljska avantura bo trajala približno uro in pol. Izvedeli bomo veliko zanimivosti, se spustili po rudarskih drčah in se peljali po podzemnem slanem jezeru. Polni lepih vtisov bomo nadaljevali pot naprej v osrčje Bavarske. Obiskali bomo dvorec Linderhof, ki je najmanjši od treh kraljevih gradov Ludvika II. Bavarskega in tudi edini, ki ga je Ludvik videl dokončanega. Vse do smrti je ostal njegova najljubša rezidenca in je na Bavarskem še vedno ena od največjih atrakcij. Na ogledu bomo videli veliko njegovih inovativnih izumov opreme gradu. Namestitev v hotelu v bližnji okolici, večerja in prenočevanje.

  1. DAN: Oberammergau –Neuschwanstein – Slovenija

Po zajtrku v hotelu nas bo pot vodila v Schwangau. Odpravili se bomo na ogled enega najlepših gradov, ki ga je za svoj model Pepelkinega gradu, uporabil tudi Walt Disney. Za masko srednjeveškega gradu se skriva za tisti čas izjemno sodobna oprema: centralno ogrevanje, tekoča voda v vsakem nadstropju, stranišča na avtomatsko splakovanje, dvigalo za obroke… Po ogledu bomo dan strnili s kosilom v priznani pivnici in se počasi odpravili proti domu. Predviden prihod je v poznih večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, vstopnino za rudnik soli, vstopnino za grad Linderhof, namestitev v hotelu s polpenzionom (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah, vstopnino za  Neuschwanstein, kosilo v pivnici.


DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba , zavarovanje rizika odpovedi potovanja , zavarovanje z asistenco v tujini skupinsko .


 

CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

MEDENA VAS

AKTIVNI MATURANSKI IZLET 1

ARABBA- hotel PORTAVESCOVO

LEPOTE KVARNERJA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si