GORIŠKA BRDA


“Dežela je pravi rajski vrt, saj skorajda ni rastline, ki tu ne bi dobro uspevala. Že zgodaj spomladi se briški griči prekrijejo s čudovitim belim prtom češnjevih cvetov, ki se kmalu spremenijo v slastne rdeče češnje. V Brdih ima češnja posebno vlogo. Kmetu predstavlja prvi letni dohodek in od njih so bile nekoč odvisne cele družine. Briške češnje so slovele celo na daljnem Dunaju, pridne briške žene pa so jih prodajale tudi po Kranjskem, Koroškem, Štajerskem in Salzburškem. Zato ni čudno, da češnje še vedno slavimo – najbolj na PRAZNIKU ČEŠENJ.”

 

 

 

 

 


GORIŠKA BRDA


PROGRAM POTOVANJA


Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta ob 06.00 in vožnja v smeri proti vinorodni Vipavski dolini do Goriških Brd. Zapeljali se bomo pod vrh Sabotina, ki je najbolj poznan po tem, da je na njegovih pobočjih potekala soška fronta.  Celoten hrib je prepleten z obsežnim sistemom kavern, ogledali pa si bomo muzejsko zbirko o šestih soških bitkah. Po ogledu se bomo okrepčali z malico (jota s klobaso in kruh). Sledi vožnja do razglednega stolpa v Gonjačah. Iz stolpa se nam odpre čudovit pogled na celotna Brda in celo do Jadranskega morja. Nato bomo obiskali kmetijo Štekar, kjer se ukvarjajo z varjenjem žganja. Znani so po posebnih vrstah, saj varijo žganje iz koromača, škorža, kakija, bazilike,… Degustacija in nadaljevanje poti v srednjeveško vasico Šmartno, ki leži na griču, obdana je z obzidjem in utrjena s sedmimi obrambnimi stolpi. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah (gankah) ter si pogledali Briško hišo. Nekateri ji pravijo tudi Gotska hiša zaradi zanimivega detajla gotsko oblikovanega kamnitega portala, ki danes vodi v njene kletne prostore.  Pot nas bo vodila v Dobrovo, kjer se nahaja tudi grad Dobrovo, ki je bil zgrajen okoli leta 1600. Obiskali bomo vinsko klet, kjer bo tudi degustacija 3 vzorcev vin.  Proti večeru bomo zapustili Goriška brda ter se odpravili proti domu. V prijetnem gostišču se bomo ustavili še za okusno večerjo in degustacijo odličnih vin v kleti. Prihod domov v poznih večernih urah.


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, ogled muzeja na Sabotinu, toplo malico (jota s klobaso in s kruhom), degustacijo žganja, vzpon na stolp na Gonjačah, ogled briške hiše, degustacijo 3 vzorcev vina v vinski kleti na Dobrovem, večerjo na poti nazaj z degustacijo vina in ogledom kleti.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

90 000 HOTELOV PO SVETU

KRONPLATZ- apartmaji WINKLWIESE

PREKMURJE HOTEL ŠTRK

BOROMEJSKI OTOKI

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si