BRIJONI, VINO IN TRAKTORJI

 


Otoška skupina 14 apnenčastih otokov je zavarovana kot Narodni park Brijoni od leta 1983. Obale so zelo razčlenjene in nudijo zatočišče mnogim pticam in morskim živali. Površje pokriva rodovitna prst, ki omogoča sredozemskim rastlinam bujno rast. Na Brijonih najdemo črniko, lovor, borovce, oljke, rožmarin… Ugodna lega in klima je privabila prve prebivalce že v kameni dobi, ostanki a pričajo o poselitvi že 4000 pr.n.š. Rimljani so jih imenovali Insulae Pullariae. Konec 18.st jih je kupil podjetnik Kupelweiser in jih spremenil v ekskluzivno letovišče. Med II. Svetovno vojno so predstavljali pomemben sedež vojno-pomorske akademije, kasneje pa so bili častniško letovišče.


PROGRAM POTOVANJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa ob 4.00 uri. Vožnja v smeri Ljubljane ter naprej proti Primorski in nadaljevanje poti na Hrvaško v smeri Pule. V dopoldanskih urah bomo obiskali muzej v bližini Poreča, kjer je na ogled stalna razstava posvečena kmetijstvu. Predstavljeni so predmeti in stroji, vezanimi na zgodovino teh krajev. Prvi del razstave je stalna postavitev petdesetih traktorjev in kmetijskih strojev. Mnogim zbuja nostalgijo stari Fordson iz leta 1923, prvi traktor, ki je prišel v Novo vas in dizelski motor z žarilno glavo, ki je včasih poganjal mlin v Poreču. Po ogledu zbirke sledi spoznavanje istrskih sort trte ter zgodba ob pokušanju treh vrhunskih vin ob kruhu, siru in oljkah.Nadaljevanje in prihod v Fažano. Kratek sprehod do pomola, kjer nas bo čakala ladja, ki vozi na Veliki Brijon. Sledi kratka plovba po Fažanskem zalivu na največji otok brijonskega arhipelaga. Tam nas bo pričakal turistični vlakec, s katerim bomo naredili krožno vožnjo po otoku in obiskali tudi bolj oddaljene kraje. Na našem ogledu bomo videli zaliv Verige, ostanke rimske vile Rusticae, safari park z zebrami, enogrbo kamelo, lamo, sloni ter arheološki muzej, ki je danes v nekdanjem kaštelu iz 16. stoletja. Ogledali si bomo tudi notranjost male gotske cerkvice s stalno razstavo fresk. Po ogledu boste imeli nekaj prostega časa za kratek sprehod, kavo ali fotografiranje. Plovba z ladjico nazaj v Fažano, kjer nas bo čakal avtobus. Vožnja do vasice pri Pazinu ter obisk tipične istrske turistične konobe. Ponudili vam bodo aperitiv v značilni istrski narodni noši, zatem pa pogostili z bogato in okusno istrsko večerjo z vključeno pijačo in glasbo.  Predviden prihod v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE:  avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, izlet »Veliki Brijon«: vlakec, lokalni vodnik, vse vstopnine in oglede, ogled zbirke traktorjev, degustacijo treh vzorcev vina s kruhom, sirom in oljkami,  večerjo z vključeno glasbo in pijačo v istrski konobi.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

LEPOTE POD UČKO

SEVERNI CIPER

POMURJE IN ŠTAJERSKA

BEOGRAD IN BELI DVOR

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si