IZLET Z LADJICO IZ KRKA NA RAB IN PAG

 


Mesto Lun  leži na severu otoka Paga. Znan je predvsem po divjih oljkah. Fascinantno se je sprehoditi skozi nasade teh mogočnih dreves. Kar  80.000 dreves raste na 400-ih hektarjih zemlje. Latinsko Olea Oleaster, je drevo, ki lahko doživi starost tudi 1600 let. Je simbol mesta Aten.


Program potovanja

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa ob 04.00h. Vožnja v smeri Ljubljane, Postojne, čez mejni prehod Rupa na Hrvaško stran. Prihod na Krk in vkrcanje na ladjico.  Sledi približno dve uri plovbe do otoka ¨sreče¨ – Raba. Postanek za ogled mesta. Rab se nahaja na ozkem polotoku, obkroža  ga staro obzidje. Značilno silhueto starega mestnega jedra predstavljajo štirje zvoniki, s katerimi Rab spominja na jadrnico s štirimi jambori: to so zvoniki Katedrale vnebovzetja blažene Device Marije, Cerkve sv. Janeza Evangelista (v bližini ruševin cerkve), Cerkev sv. Andreja Apostola in Cerkev sv. Justine. Nekoliko stran od starega mestnega jedra proti notranjosti je prekrasan park Komrčar s številnimi stezami, ki vijugajo med hribčki in se spuščajo vse do rabskih plaž. Spoznali bomo sestavine Rabske torte, srečali sv. Marina in slišali še mnogo zanimivosti.  Po ogledu vrnitev na ladjo in kosilo (na izbiro je ribji ali mesni menu). Plovba proti otoku Pagu, kjer bomo obiskali mesto Lun. Po želji sprehod do oljčnika ali kopanje. Oljčni nasad na Lunu je najstarejši na Jadranu, saj so oljke zasajali in gojili že od 16.stoletja dalje. Današnji nasad samoniklih oljk se razprostira na kar 75 hektarjih. Najstarejša oljka v Lunu je dočakala 1600 let. Vrnitev na ladjo in plovba nazaj na Krk. Dan bomo strnili z večerjo. Vožnja nazaj v smeri proti domu, s prihodom v poznih večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusi prevoz, spremstvo vodnika, celodnevni izlet z ladjo s kosilom (0,2 dcl vina, voda), večerjo, vstopnino v oljčni nasad.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

cof

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ZIMSKE POČITNICE – CLUB RELAIS

ROMANTIČNA VERONA

NOVI SAD IN FRUŠKA GORA

CINQUE TERRE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si