ZAGREB, ROGATEC IN KUMROVEC


 

V davnih časih je bila steklena materija domena alkimistov, ki so sploh edini poznali podrobnosti njenega nastanka in obdelave. In danes? Tudi danes steklena masa še vedno ostaja enako skrivnostna kot v starih časih in zato tudi enako privlačna. V Steklarni Rogaška kristal poznajo do potankosti. In da bi ljubiteljem plemenitega stekla, kot radi poimenujemo kristal, odstrnili tančico starodavnih skrivnosti vas vabimo na voden ogled steklarne in izdelave kristalnih izdelkov.

 

 


PROGRAM POTOVOANJA


 ROGATEC –  ZAGREB – KUMROVEC

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa. Vožnja v smeri Rogatca, do čudovitega dvorca Strmol. Dvorec se je razvil iz srednjeveškega stolpa, ki so ga 1436 Celjski Grofje podelili Jakobu Strmolskemu iz Cerkelj na Gorenjskem in je skozi stoletja menjaval številne lastnike. Stolp je zametek graščine in je v jedru današnjega gradu še ohranjen. Najprej bo sprejem na dvorišču  dvorca s kozarcem vina. Nato se bomo okrepčali z enolončnico iz kotla v črni kuhinji (lovski golaž« Jakoba Strmolskega«).  Okrepčani bomo pot nadaljevali na hrvaško stran v smeri Zagreba. Po prihodu bomo na zanimiv način izvedeli vse o zgodovini, običajih in mestnem življenju. Vodil nas bo kostumiziran vodnik. Vključena je tudi vožnja z vzpenjačo iz »Gornjega gradu«. Nato pa bomo imeli tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje. Po ogledu se bomo namenili v Zabok, kjer nas bo čakalo okusno pozno kosilo. Preden zapustimo Hrvaško, se bomo sprehodili še skozi Etno muzej Staro selo Kumrovec, ki  obsega okoli 40 obnovljenih hiš, od stanovanjskih, gospodarskih, delavnic, kašč in nekaj vodnjakov.  V 18 hišah so uredili stalno muzejsko postavitev o življenju in delu Zagorcev, na prehodu iz 19. v 20. stoletje. Sprehodili se bomo in si ogledali vas. Po ogledu sledi prestop meje in  vožnja v smeri proti domu.


Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, toplo malico in sprejem s kozarcem vina in ocvirkovko na Strmolu, ogled Zagreba z lokalnim vodnikom, vožnjo z vzpenjačo, vstopnino vstopnino za Etno selo Kumrovec, pozno kosilo na poti nazaj.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PRAZNIK KAKIJA

OD VOGLA DO POKLJUKE

ARABBA- hotel PORTAVESCOVO

KRONPLATZ- residence RAUTAL

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si