PRAGA IN PLZEN


Barbara Celjska, ki se je rodila leta 1392 v Celju, kot najmlajši otrok grofa Hermana II. Celjskega, je leta 1405, po poroki z ogrskim kraljem Sigismundom Luksemburškim, postala ogrska kraljica. Leta 1414 je bila kronana tudi z nemško krono, leta 1437 pa še s češko. Izkazala se je v diplomaciji, gospodarstvu in kot podpornica takrat komaj prebujajoče se renesančne umetnosti v osrednji Evropi. Na Češkem je podprla zmerno husitsko stranko in po več stoletjih tujih vladarjev pripomogla k ustoličenju domačina Jurija Podjebradskega za češkega kralja.

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: SLOVENIJA-PRAGA:

Zbor potnikov ob polnoči in nočna vožnja skozi Avstrijo na Češko do Prage. Vmes postanek za jutranjo kavo. Ogled mesta bomo začeli na Hradčanih, ki so pravzaprav ime za ohranjeno srednjeveško mestno jedro, ki se nahaja na vzpetini nad središčem starega dela Prage. Sestavljajo ga katedrala sv. Vita, sv. Venceslava in sv. Adalberta ter druge zgodovinsko in kulturno pomembne arhitekturne stvaritve, med njimi mogočen praški grad, pri katerega obnovi je sodeloval tudi slovenski mojster Jože Plečnik. Postanek bomo naredili pred katedralo sv. Vida, v kateri je pokopana kraljica Barbara Celjska. Počasi se bomo sprehodili skozi notranja dvorišča proti Karlovem mostu, na katerem boste občudovali glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. Postanek pri Astronomski uri, ji je ena najbolj zapletenih ur, ki so jih kdaj koli naredili. Počakali bomo na ¨sprehod apostolov¨, nato pa nekaj časa prosto za samostojno raziskovanje mesta in manjše nakupe. Na  pozno kosilo se bomo odpravili v pravo praško pivnico. Vožnja v hotel in namestitev v sobe. Prenočevanje.

 

  1. DAN: PRAGA – PLZEN –SLOVENIJA:

Po zajtrku sledi vožnja v Plzen, kjer bomo obiskali pivovarno Pilsner Urquell. Na ogledu bomo spoznali vrsto zanimivosti in zgodovinski razvoj pivovarstva v Plznu, stopili v stare kleti, kjer še danes proizvajajo pivo po tradicionalnih metodah iz leta 1842, po receptu Josefa Grolla. Videli bomo tudi polnilnico, kjer napolnijo 120.000 steklenic na uro ter sodobni del pivovarne. Na koncu sledi degustacija nefiltriranega piva direktno iz hrastovega soda. Po ogledu sledi pivniško kosilo, kolikor lahko pojeste in spijete v 90 minutah. Po kosilu sledi vožnja v smeri proti domu, s prihodom v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje na poti in organizacijo izleta, ogled Prage z lokalnim vodnikom, pozno kosilo v pivnici, nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, obisk pivovarne Pilsner Urquell z degustacijo piva, pivniško kosilo (»Eat and drink as much as you can« 90 min: pivo – Pilsner Urquell, meso in kruh)


MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba 25€, vstopnina za Praški grad 12€.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

OD PODZEMLJA DO POHORJA

SOŠKA DOLINA

ISTRA – TRAKTORJI IN LADJICA

LEPOTE POMURJA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si