BUDIMPEŠTA IN EGER


Verjetno večina v zvezi z madžarsko kuhinjo najprej pomisli: pekoče in mastno – kar pogosto sploh ni daleč od resnice. Najpomembnejša sestavina madžarske kuhinje, paprika, je del turške dediščine in turških prehrambnih navad. Danes poznamo več različnih vrst paprike: od svetlo zelene, sladke rdeče do rumene, vendar je v madžarski kuhinji nabolj pogosta mleta rdeča paprika – sladka (csemege édes) ali pekoča (eros), ki daje jedem živo rdečo barvo in poseben okus. Verjetno ste na potovanjih po Madžarski opazili nize ognjeno rdečih paprik, obešene na belo pobarvane zidove kmečkih hiš.

 

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: Slovenija – Eger – Budimpešta

Odhod avtobusa ob 04.00 izpred dogovorjenega mesta. Vožnja v smeri proti Mariboru in naprej čez Pince ter po avtocesti mimo Blatnega jezera in Budimpešte. Vmes se bomo ustavljali po potrebi. Pot nas bo vodila ob južni obali jezera mimo prestolnice do Egra. Sprehodili se bomo po mestu, ki je znano po vinogradništvu, po termah, turškem minaretu in številnih zgodovinskih stavbah. Iz Egra izvira tudi posebno madžarsko rdeče vino bikova kri, okoli katerega se je spletla tudi legenda. Po ogledu mesta se bomo napotili v „ Dolino lepih žensk“ – Szépasszony Völgy. Cela dolina je posejana z vinogradi in vinotoči. Obiskali bomo eno izmed kleti in degustirali pet vrst vina. Popoldan na poti nazaj proti Budimpešti se bomo ustavili na ranču, kjer boste lahko uživali v nepozabnih užitkih, ki jih nudijo madžarski „cowboyi“. Madžari so dobri jezdeci že od nekdaj in svoje spretnosti so ohranili predvsem v Puszti od koder izvirajo pravi akrobati. Po predstavi se bomo okrepčali s poznim kosilom in nadaljevali pot do prestolnice. Prenočevanje v hotelu 4* v Budimpešti.

  1. DAN: Budimpešta

Po zajtrku v hotelu se bomo povzpeli na Citadelo od koder se nam bo pogled odprl na Donavo in njene številne mostove, na veličastno stavbo Parlamenta, cerkev sv. Štefana, Budim… Nato se bomo odpravili na Budim do Matjaževe cerkve, ki je močno povezana z zgodovino mesta in prelomnimi dogodki. Ogled notranjosti cerkve. Zbrali se bomo na trgu in se ozrli okoli. Obkrožale nas bomo znamenitosti: Ribiška trdnjava, spomenik sv. Štefanu, hotel Hilton… Kratek sprehod do Kraljeve palače, nato pa spust v Pešto. Nekaj prostega časa na glavni trgovski ulici Vaci, nato pa sprehod do cerkve sv. Štefana. Počasi se bomo odpravili nazaj v hotel, osvežitev, nato pa večerja v pravi madžarski čardi, s cigansko glasbo in tipično hrano ter pijačo. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

  1. DAN: Budimpešta – Slovenija

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled novejšega dela mesta s Trgom Herojev in gradom Vajdahunjad, ki sta nastala ob 1000-letnici prihoda madžarskih plemen na ozemlje današnje Madžarske.  Po ogledu vožnja nazaj  ter po želji postanek še ob Blatnem jezeru. Po prihodu na slovensko stran sledi okusna večerja. Prihod v večernih urah.


V ceni je vključeno: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom,  nočitev z zajtrkom v hotelu  4*, cestnine, cestne takse in parkingi, zunanji ogled Egra, degustacijo 5 vrst vina s sirom, ogled showa s konji in kosilom, večerjo s folklornim programom v čardi 2. dan,  vstopnino v Matjaževo cerkev in Ribiško trdnjavo, večerjo na slovenski strani, strokovno vodenje potovanja in stroški organizacije.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

TERME VIVAT 4*

SPLAVARJENJE

NAJEM JADRNICE

V OSRČJU KOZJANSKEGA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si