BLATNO JEZERO IN PODZEMNA JAMA


Obisk Balatona, kakor v skrajnih točkah 77 kilometrov dolgemu in 15 kilometrov širokemu jezeru pravijo Madžari, je prava paša za oči in prepotreben mir duši. Izven sezone se lahko v miru in zaradi hladnega vetra, ki tam pogostokrat kaže svojo moč, raje toplo oblečeni, sprehodite vzdolž peščene obale in opazujete, kako se sonce poslavlja za bližnjim gozdom in kako se nešteto žarkov razliva po vodi. Bolj željni turističnega vrveža pa morajo jezero obiskati poleti, ko se voda segreje vse do 26 stopinj Celzija.

 

 


 

PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: SLOVENIJA – TAPOLCA – VINSKA KLET – TIHANY – SIOFOK – SLOVENIJA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu okoli 5.30 ure. Vožnja v smeri Maribora na Madžarsko. Peljali se bomo proti severni obali Blatnega jezera z vmesnim postankom, za jutranjo kavo. Prispeli bomo v Tapolco, kjer nas čaka posebno doživetje. Podzemno jamo, ki se skriva pod mestom, so odkrili leta 1903. V miocenskem apnencu je voda izoblikovala okoli 5000 m dolg podzemni sistem, ki ga napaja čista hladna kraška voda ter topla termalna. Jamo uporabljajo tudi za zdravljenje dihal, zaradi visoke vlažnosti, vsebnosti kalcija in stalne temperature. Čakajo vas čolni in vesla, da se popeljete po jamskih tunelih. Pot nas bo vodila v vinorodno območje, kjer bomo obiskali priznano vinsko klet. Degustirali bomo odlično madžarsko vino. Z pogledi bomo nadaljevali na polotoku Tihany, ki je zelo priljubljena turistična točka z veliko obiskovalci, zato je skoraj vsaka hiša trgovina s spominki ali gostišče s prenočišči, kjer ponujajo svoje tradicionalne jedi. Paprika je skoraj obvezen del madžarske kuhinje. Z razgledne točke je čudovit razgled na jezero. Sprehodili se bomo po vasici ter se ustavili pri opatijski cerkvi, nato pa boste imeli nekaj prostega časa za samostojne nakupe in sprehod.  Popoldan se bomo s trajektom zapeljali čez jezero na južno obalo. Vožnja na ranč, kjer nas bodo pričakali s palinko in kruhom,  nato pa sledi predstava s konji. Doživeto bomo spoznali spretnosti madžarskih konjskih jezdecev. Z vzkliki in ploskanjem boste lahko bodrili spektakularni program, se načudili spretnostim in akrobacijam njihovih jezdecev na dirjajočih konjih ali z vozovi in pri igrah z biči. Vožnja v smeri proti Sloveniji, kjer bomo dan zaključili s poznim kosilom na turistični kmetiji. Vožnja v smeri proti domu.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, vse zunanje oglede po programu, vstopnino za jamo, ogled kleti in degustacija vina, vozovnico za trajekt, ogled predstave s konji, večerjo na slovenski strani.


 CENA: 75€ (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

TOSKANA

BALATON IN TAPOLCA

MEDENA VAS

ČEZ OCEAN Z MSC GRANDIOSA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si