Mesto Varaždin leži na desnem bregu  reke Drave in ima približno 50.000 prebivalcev.  Čeprav mesto ni veliko, je bogato s kulturno dediščino in znano kot mesto baroka, glasbe in cvetja! Med leti 1767 in 1776 se je Varaždin vpisal v zgodovino, saj je v tem obdobju nosil prestižen naziv prestolnice Hrvaške. Na osrednjem trgu se bohoti ena najstarejših “vječnic” v Evropi. Mesto pa ima ohranjene še števile baročne palače in utrjeni stari grad. Sladokusci bodo prišli na svoj račun, če bodo poskusili specialiteto – varaždinske klipiće.

 

 


PROGRAM POTOVOANJA


Odhod avtobusa v jutranjih urah izpred dogovorjenega mesta in vožnja  proti Varaždinu. Med potjo bomo naredili postanek za jutranjo kavo in »malico iz nahrbtnika«.  Nadaljevanje vožnje preko meje in vse do Varaždina. Po prihodu si bomo najprej ogledali  Stari grad, srednjeveško fevdalno fortifikacijo, kjer so na ogled zbirke Varaždinskega muzeja. Po ogledu bomo zavili v staro mestno jedro. Naslednja zanimivost se skriva v palači Herzer. Približno 4500 primerkov tvori stalno razstavo »svet žuželk«, ki nam odkriva biološko petrost travnikov, gozdov in voda. Po ogledu kratek oddih na osrednjem trgu za kavo, nato pa se bomo podali na ogled mesta. Obrtniki so del gospodarske in kulturne tradicije in nekarate izmed njih lahko obiščemo na najmanjšem trgu »Trgu tradicijskih obrta«, kjer še vedno izdelujejo predmete za vsakdanje življenje. Varaždin velja za mesto zvonikov in v preteklosti so gradili cerkve in sakralne objekte tako kapucini, uršulinke, jezuiti kot tudi frančiščani. Ogledali si bomo katedralo, posvečeno Blaženi devici Mariji, ki je del nekdanjega jezuitskega kompleksa, ki ga poleg cerkve tvorita še gimnazija in samostan. Po ogledu še kratek sprehod po mestu ter kosilo v restavraciji v središču mesta. Okrepčali se bomo z domačo hrano in nadaljevali z ogledom »varaždinskega groblja«, ki je znano kot najlepše pokopališče v Evropi in je poseben spomenik parkovne arhitekture. Po ogledu Varaždina se bomo napotili v Ludbreg. Legenda pravi, da je bila Ludberga zelo lepa ženska in izvrstna vinogradnica. Imela pa je tudi nadnaravne moči in pregnala vraga iz Ludbrega, zato je še danes zaščitnica mesta. Vraga  je vrgla v zemljo s tako silo, da je na drugi strani oble nastal otoček Antipodes, v Ludbregu pa na tem mestu izvira ognjena voda. 500 let staro svečišče je posvečeno Kristosovi krvi, katero čuvajo v ampuli. Po kratkem ogledu sledi vožnja nazaj v smeri proti domu.


V ceni je vključeno: avtobusni prevoz, vodenje izleta, ogled mesta Varaždin, varaždinskega pokopališča, vstopnina za zbirko žuželk, vstopnina za Stari grad, kosilo, lokalnega vodnika, kjer je potrebno.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

PREDBOŽIČNI GRADEC

PAKET ČEBELJI LET

ERZBERG IN BRATISLAVA

CINQUE TERRE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si