BOROMEJSKI OTOKI IN ARONA


V severni Italiji, na enem izmed najlepših jezer daleč naokoli, obdanem s hribi, ki odsevajo v njegovi gladini, okolico polepšajo še trije prelepi otočki. Na njih lahko občudujemo palače, vrtove in cerkve z bogato in pristno zgodovino kot le malo kje, jezero pa ponuja vožnjo z ladjo do otočkov.

 

 


PROGRAM POTOVANJA:


 

  1. DAN: Slovenija – Boromejski otoki

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja iz Ljubljane, naprej preko Fernetičev in po avtocesti naprej mimo Benetk, Verone proti Milanu. Vmes se bomo ustavili za kakšno kavo, sendvič… V jutranjih urah bomo prispeli v Streso, od koder nas bo peljala ladjica na Boromejske otoke. Ime jim je dala družina Boromejcev, ki jih je dobila v last v 14. stoletju in del otokov je še danes njihov. Najprej bomo obiskali otok Bella, ki ga krasi palača grajena v posebnem slogu, ki spominja na bitja in material iz jezerskih globin. Bogata družina Boromejcev si je okrasila domovanje z razkošnimi muranskimi lestenci, slikami, tapiserijami in še bi lahko naštevali… Po ogledu palače in terasastega vrta, bo še nekaj časa za posedanje na obali, manjše nakupe spominkov. Nato bomo odpluli na drugi otok Madre, ki ga porašča ogromno rastlinskih vrst iz celega sveta. Tam bomo videli bambuse, vrtnice, azeleje, rododendrone in celo kašmirsko cipreso. Zadnji otok, ki ga bomo obiskali je Ribiški. Nekdanja ribiška vasica se je spremenila v prikupen turistični kraj, s številnimi restavracijam, kavarnami, trgovinami, stojnicami. Ob dogovorjeni uri se bomo vrnili nazaj na obalo in obiskali trgovino, kjer prodajajo najboljše italijanske dobrote (balzamični kis, olivno olje, vino, omake za kruhke…). Namestitev v hotelu 3* ob jezeru. Večerja in prenočevanje.

 

  1. DAN: Stresa – Arona – Bergamo – Celje

Po zajtrku v hotelu bomo jezero Maggiore počasi zapustili. Kratek postanek bomo naredili v Aroni za ogled ogromnega kipa, posvečenega sv. Karlu Boromejskemu, ki je bil milanski kardinal v 16.stoletju. Na poti proti domu se bomo ustavili še v Bergamu. Mesto se deli na spodnji, bolj sodobni del in zgornji, srednjeveški, z ozkimi tlakovanimi ulicami. Na vrh se bomo povzpeli z zobato železnico. Bergamo je že od nekdaj zbirališče umetnikov, glasbenikov,… Tukaj se je rodil in je pokopan skladatelj Donizetti. Po sprehodu, nekaj časa prosto in nadaljevanje vožnje proti domu. Predviden prihod je v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, polpenzion v hotelu 3* (večerja in zajtrk), namestitev v dvoposteljnih sobah, cestnine in parkirnine, prevoz z ladjico na Boromejske otoke (Madre, Bella, Pescatori), vstopnina za oba otoka (Madre in Bella), vstopnina za spomenik Karla Boromejskega, vozovnica za zobato železnico v Bergamu.


Možna doplačila: enoposteljna soba, dodatni obroki in vstopnine.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

REZIJA

IZ RABCA NA CRES

AKTIVNI MATURANSKI IZLET 1

NAMESTITEV SLOVENSKE GORICE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si