SKRIVNOSTI KVARNERJA


PROGRAM POTOVANJA:


Mesto Lun  leži na severu otoka Paga. Znan je predvsem po divjih oljkah. Fascinantno se je sprehoditi skozi nasade teh mogočnih dreves. Kar  80.000 dreves raste na 400-ih hektarjih zemlje. Latinsko Olea Oleaster, je drevo, ki lahko doživi starost tudi 1600 let. Je simbol mesta Aten.

 

PROGRAM POTOVANJA:

  1. Dan: CELJE –– OPATIJA:

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in odhod avtobusa ob 07.00h. Vožnja v smeri Ljubljane, Postojne in postanek za jutranjo kavo. Po prestopu meje bomo pot nadaljevali preko mejnega prehoda Rupa v Opatijo. Imenujejo jo tudi Hrvaška Nica. Že od 19. st dalje je priljubljen letoviški kraj za mnoge turiste, ki ljubijo čist gorski zrak pod Učko ter toplo morje Kvarnerskega zaliva. Sprehodili se bomo skozi mesto cvetja, se fotografirali ob kipu deklice z galebom,  si vzeli čas za sprehod po obalni promenadi Lungomare, si ogledali Ameriške vrtove in vrtove vile Angioline. Nato si bomo privoščili pijačo ali sladoled v enem od številnih lokalov ob obali. Okoli 14.00h se bomo namestili v hotel 4* v Opatiji in prosto za kopanje. Večerja v hotelu, nato pa po želji obiska kakšnega od lokalov na obalni promenadi Collosseum, Hemmingway, ipd.

  1. Dan: OPATIJA – KRK – RAB – PAG – OPATIJA:

Po zgodnjem zajtrku v hotelu se bomo zapeljali do Reke, čez Titov most na otrok Krk. Prihod v mesto Krk in vkrcanje na ladjico. Najprej nam bodo postregli s pečenimi sardelicami za zajtrk. Sledi približno dve uri plovbe do otoka ¨sreče¨ – Raba. Postanek za ogled mesta. Rab se nahaja na ozkem polotoku, obkroža ga staro obzidje. Značilno silhueto starega mestnega jedra predstavljajo štirje zvoniki, s katerimi Rab spominja na jadrnico s štirimi jambori. Nekoliko stran od starega mestnega jedra proti notranjosti je prekrasan park Komrčar s številnimi stezami, ki vijugajo med hribčki in se spuščajo vse do rabskih plaž. Spoznali bomo sestavine Rabske torte, srečali sv. Marina in slišali še mnogo zanimivosti. Po ogledu vrnitev na ladjo in kosilo (na izbiro je ribji ali mesni menu – ob kosilu je vključena pijača). Plovba proti otoku Pagu, kjer bomo obiskali mesto Lun. Po želji sprehod do oljčnika ali kopanje. Oljčni nasad na Lunu je najstarejši na Jadranu, saj so oljke zasajali in gojili že od 16.stoletja dalje. Današnji nasad samoniklih oljk se razprostira na kar 75 hektarjih. Najstarejša oljka v Lunu je dočakala 1600 let. Vrnitev na ladjo in plovba nazaj na Krk ter vrnitev v hotel. Večerja v hotelu in prenočevanje.

  1. Dan: OPATIJA – LABIN – CELJE:

Po zajtrku bo čas za jutranjo kavico, nato pa se bomo odpravili na raziskovanje vzhodne obale Istre. Pot nas bo vodila ob slikoviti obali mimo turističnega Lovrana, do Moščeniške Drage, kjer bomo naredili krajši postanek. Kraj slovi po eni najlepših plaž. Nadaljevali bomo pot do Brseča, ki se ponaša s čudovitimi razgledi na Kvarner. Prispeli bomo v staro naselje Labin. Obiskali bomo turistično kmetijo, kjer se ukvarjajo s proizvodnjo sivkinega olja, oljčnega olja in vinarstvom. Imajo tudi osle in »kameni vinograd«. Po predstavitvi in ogledu posestva sledi degustacija vina s prigrizkom. Popoldan se bomo počasi vračali nazaj v Slovenijo, kjer bomo dan strnili na turistični kmetiji s poznim kosilom. Predviden prihod v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, spremstvo vodnika, celodnevni izlet z ladjo z aperitivom, zajtrkom – pečene ribice  in kosilom  – meso ali riba, vključena pijača ob kosilu, ogled mesta Rab, vstopnino v oljčni nasad na Pagu, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 4* v Opatiji, zajtrk in večerjo v hotelu, turistično takso, obisk vinarja z ogledom, prigrizkom in degustacijo, kosilo, ogled Opatije z vključenim ogledom vrta Vile Angioline in ameriškimi vrtovi, pozno kosilo na slovenski strani.

CENA NA POVPRAŠEVJE!

OPATIJA SOLIS TURIZEM

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

KRANJ IN BRDO

BEOGRAD IN BELI DVOR

SEVERNI CIPER

ERZBERG IN BRATISLAVA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si