BENETKE IN GRADEŽ


Biti beneški dož ni pomenilo le ugleda ali veličastnosti, saj so iz tega naslova izhajale predvsem obveznosti in omejitve. Dož je moral poveličevati lepoto in veličastnost Benetk v javnih in v diplomatskih nastopih. Predsedoval je na čelu “Serenissime signorie” (gospodovstvo) in republiške vlade. V vojnem obdobju je poveljeval vojski.Kot 120. (zadnji) dož se je zvrstil Ludovico Manin. Takoj po potrditvi se je zaradi primanjkovanja samozavesti zjokal in prosil za oprostitve dolžnosti. Ker mu zahteva ni bila zadoščena, je ljudstvu dal denar, da bi ga vzljubili.

 


PROGRAM POTOVANJA


  1. DAN: SLOVENIJA – PUNTA SABBIONI – BURANO – MURANO – BENETKE – LIDO DI JESOLO

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu ob 3.00 uri  in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej do Sežane. Postanek za jutranjo kavico in nadaljevanje poti do rta Punta Sabbioni. Vkrcali se bomo na ladjico in sledi plovba na otok Burano, ki je znan po izdelovanju čipk ter hišah vseh mogočih barv.  Sprehod po otoku, prosto za manjše nakupe ali kakšno kavo, po želji boste lahko videli, kako izdelujejo znamenite buranske čipke. Nadaljevanje plovbe na otok Murano, ki je znan po celem svetu po pihanju steklenih izdelkov. Obiskali bomo pihalnico, kjer bo kratka demonstracija izdelave predmetov in spominkov in nekaj časa prosto za nakupe v trgovini. Nadaljevanje plovbe in prihod v Benetke. Sprehodili se bomo po obalnem delu do priljubljenega Mosta vzdihljajev, veličastne Doževe palače, Urnega stolpa, mogočne in razkošne Bazilike sv. Marka. Ozke ulice nas bodo vodile do Rialta, mostu preko največjega kanala Grande, kjer se zbirajo trgovci in gondoljerji. Nekaj prostega časa za nakupe, sprehod ali vožnjo z gondolo. Počasi se bomo vrnili na ladjico ter pluli nazaj do rta Punta Sabbioni. Vožnja z avtobusom do hotela 3* v Lidu di Jesolo, namestitev v sobe, večerja in prenočevanje.

  1. DAN: LIDO DI JESOLO – OGLEJ – GRADEŽ – MIRAMARE – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v Oglej, ki ga bogato krasijo ostaline zgodnjekrščanske preteklosti. V mestu najdemo več tisoč mozaikov, ki so krasili baptisterij in ostale sakralne prostore v 4. in 5. stoletju, zbirko pa dopolnjujejo sarkofagi. Pod plastmi iz obdobja škofa Teodora, so se arheologom odkrile še globje, iz časa Rimskega imperija, dopolnjujejo pa jih odkritja mlajših prezidav z romanskimi in gotskimi elementi. Ogledali si bomo baziliko in kripto s freskami ter arheološki muzej. Nadaljevanje vožnje do obmorskega mesta Gradež, ki leži v laguni, do katere je speljana cesta. K nastanku lagune so pripomogle tudi naplavine Soče. Za Gradež pravijo, da je mesto sonca in vrtnic. Najverjetneje je to občutil tudi Franc Jožef, saj ga je leta 1892 označil za najpomembnejše obmorsko letovišče. Sprehod in prosto za kavo ali sladoled. Ob prihodu bomo obiskali grad Miramare, ki ga je dal zgraditi Maksimiljan Habsburški zase in  svojo ženo Charlotto. Življenja v dvorcu ob morju, z lepim vrtom nista nikoli okusila, saj je kruta usoda terjala življenje Maksimiljana. Še vedno pa lahko občudujemo bogato opremo gradu in si pričaramo življenje nekdanjih bogatih plemičev. Po ogledu gradu še sprehod po bogatem mediteranskem vrtu. Krajša vožnja do turistične kmetije in zaključek dneva ob poznem kosilu. Preden se odpravimo domov, nas bo gospodar povabil v klet na kozarec vina. Povratek v smeri proti domu.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


CENA VKLJUČUJE:  prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje, plovbo z ladjico na relaciji Punta Sabbioni – Burano – Murano – Benetke – Punta Sabbioni, namestitev v dvoposteljnih sobah, polpenzion (večerja in zajtrk v hotelu), vstopnino za Baziliko in arheološki muzej v Ogleju, zunanji ogled Gradeža, vstopnino IN audio guide za grad in park Miramare, pozno kosilo z degustacijo vina v kleti.


DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 20€, zavarovanje rizika odpovedi potovanja 4,6%, zavarovanje z asistenco v tujini.

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

OD PODZEMLJA DO POHORJA

POTEPANJE PO PRIMORSKEM

NAJEM JADRNICE

ZAGREB

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si