ROMANTIČNA VERONA


VERONA je pomembno turistično mesto, saj se v njej na leto zvrstijo več kot trije milijoni obiskovalcev. Pritegujejo jih njene umetniške in arhitekturne znamenitosti, operne in gledališke predstave, predvsem pa sloves mesta kot prizorišča Shakespearove tragedije »Romeo in Julija«. Kraj, kjer stoji mesto, je bil obljuden vse od mlajše kamene dobe naprej, ko je šlo verjetno samo za majhno vas ob strugi reke Adiže, blizu plitvine. Najdeni so bili namreč ostanki hiš te starodavne vasi.


PROGRAM POTOVANJA: CELJE – VERONA – SIRMIONE – CELJE

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane, Benetk do italijanskega najbolj romantičnega mesteca v severni Italiji. Mesto, ki je živahno preko celega leta, vabi obiskovalce od blizu in daleč, s številnimi zgodovinskimi, arhitekturnimi in umetniškimi znamenitostmi. Ob impozantni Areni se bomo vrnili v prejšnja stoletja in si poskusili predstavljati gladiatorske boje in številna druga dogajanja. Nato se bomo po osrednji nakupovalni ulici sprehodili do Julijine hiše. Pod Julijinem balkonom se bomo vživeli v Shakespearovo dramo o Romeu in Juliju. Nekaj prostega časa za kavo, sladoled in nato vožnja proti Gardskemu jezeru. Popoldne obisk mondenega kraja Sirmione, ki se nahaja na polotoku ob južni obali Gardskega jezera, njegov zaščitni znak so ozke ulice s številnimi prodajalnami spominkov, restavracijami in kavarnami. Pozno popoldne vožnja proti Sloveniji s prihodom v večernih urah.


 

CENA NA POVPRAŠEVANJE!


V CENO JE VKLJUČENO: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, turistično vodenje, organizacija izleta, DDV.


 

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po želji: ArenA, Julijina hiša.

 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

GRADIŠČANSKO

PREDBOŽIČNA BUDIMPEŠTA

JEZERSKO IN OBIRSKE JAME

ERZBERG IN BRATISLAVA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si