PO POTEH NAJINIH MOSTOV


Cvetoča dolina številnih mostov, neskončni razgledi in bogata narava so ustvarjalcem nove originalne slovenske serije Najini mostovi, ponudili odličen poligon za novo ljubezensko zgodbo. Drama je postavljena med slikovita pobočja Vipavske doline in je že sedma filmska stvaritev, ki je posneta v Vipavi in okolici.


PROGRAM POTOVANJA


V jutranjih urah se bomo zbrali na dogovorjenem mestu in se peljali mimo Ljubljane v smeri Vipavske doline. Vmes postanek za jutranjo kavo. V Vipavi se bomo sprehodili po mestu in odkrivali  skrivne kotičke in mostove. Ogledali si bomo izvir reke Vipave, ki je naravna znamenitost in redka posebnost. Voda privre na dan izpod strmega pobočja Nanosa in se v obliki delte steka v strugo. Majhno mesto Vipava je prepredeno s številnimi kraškimi izviri, strugami, mostovi, zato se ga je prijelo ime »Slovenske Benetke«. Na ogledu bomo videli Lanthierijevo graščino, Glavni trg, Vinski muzej, Plečnikov spomenik ter pokopališče z znamenitimi grobnicami nekoč pomembnih družin, s parom granitnih egipčanskih sarkofagov, odkritih v Gizi, starih kar 4500 let. Nato si bomo vzeli čas za ogled mostu, ki ga boste prepoznali iz nadaljevanje »Najini mostovi«. Z našo zgodbo bomo nadaljevali na Vipavskem Križu, ki je bilo nekoč najmanjše mesto v celotni  habsburški monarhiji. Slišali bomo zanimive zgodbe o Turkih, graščakih, Benečanih, Napoleonovih vojakih, Primožu Trubarju, Janezu Svetokriškem in celo o Leonardiju Da Vinciju. Ogled Vipavskega Križa zaključimo v velikanski originalni grajski kleti, s kozarčkom domačega  vipavskega vina, kjer bomo poslušali vedno aktualno pridigo Janeza  Svetokriškega. Zapeljali se bomo do kamnitega Napoleonovega mostu, kjer boste lahko naredili skupinsko fotografijo. Zadnji ogled bomo imeli v Prvačini, kjer je na ogled manjša, a zanimiva razstava o Aleksandrinkah. Tako poimenovane žene in dekleta z Goriškega, so odhajale iskat delo v Egipt, največkrat v Aleksandrijo. S svojim odhodom so preprečile propad marsikaterega posestva goriških in vipavskih vasi ter rešile ogromno družin. Žene so v Egiptu služile kot varuške, dojilje, guvernante, kuharice, šivilje, sobarice, spremljevalke… Dan bomo strnili na turistični kmetiji z okusno večerjo. Za konec nas bo gospodar peljal še v klet na pokušino vina in domačih salam. Vožnja v smeri proti domu s prihodom v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje na poti, lokalnega vodnika kjer je potrebno, ogled izvira reke Vipave, voden ogled Vipave z Vinskim muzejem in sarkofagoma, ogled in zgodbo Vipavskega Križa s kozarcem vina, ogled razstave o Aleksandrinkah in večerjo na kmečkem turizmu (dobrodošlica, večerja, ogled kleti s pokušino vina in salam).


CENA NA POVPRAŠEVJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

CINQUE TERRE

SONČNA BOLGARIJA

SEVERNI CIPER

KRONPLATZ- apartmaji WINKLWIESE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si