BEOGRAD


Prestolnica Beograd leži ob sotočju dveh velikih rek: Save in Donave, nad katerim se dviga nekdanja utrdba Kalemegdan. Življenje v Beogradu je živahno, ulice so polne, ljudje prijazni in gostoljubni, zabave na splavih trajajo pozno v noč, čez dan pa tudi ne zmanjka zanimivosti, ki si jih želimo ogledati. Čez beograjsko nebo pa tu in tam zapiha hladna košava, ki zbistri nebo in kot pravijo domačini, tudi misli!


PROGRAM POTOVANJA


Prestolnica Beograd leži ob sotočju dveh velikih rek: Save in Donave, nad katerim se dviga nekdanja utrdba Kalemegdan. Življenje v Beogradu je živahno, ulice so polne, ljudje prijazni in gostoljubni, zabave na splavih trajajo pozno v noč, čez dan pa tudi ne zmanjka zanimivosti, ki si jih želimo ogledati. Čez beograjsko nebo pa tu in tam zapiha hladna košava, ki zbistri nebo in kot pravijo domačini, tudi misli!


1.dan: Slovenija  – Beograd – Skadarlija

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu v jutranjih urah in odhod avtobusa ob 06.00h. Pot nas bo vodila v smeri proti Zagrebu in naprej po avtocesti »bratstva in enotnosti« po Slavoniji. Prestop meje pri Lipovcu in nadaljevanje poti do Beograda. Vožnja v hotel, namestitev v sobe. Na večerjo se bomo odpravili na boemsko Skadarsko ulico, ki je bila nekdaj zbirališče pesnikov, igralcev, pisateljev in umetnikov,  danes pa je posejana z restavracijami in lokali. Sprejeli nas bodo z aperitivom, nato pa sledi okusna večerja z vključeno eno pijačo (aperitiv, 0,2l vina ali pivo ali brezalkoholna pijača, 0,2l mineralne vode po osebi) in zabava ob »orkestru Ima dana«. Po želji lahko raziskujete nočni Beograd ali obiščete kakšnega od splavov, ki zaživijo šele pozno zvečer.

 

  1. dan: Beograd: Beli Dvor – Ladjica – Ada Ciganlija:

Po zajtrku v se bomo odpravili na poseben ogled. Njegovo veličanstvo kraljevi prestolonaslednik Aleksandar II. Karađorđević je dovolil obisk Belega Dvora. Ogledali si bomo notranjost Dvorskega kompleksa in izvedeli marsikatero zanimivost o stavbi in o kraljevi družini. Po ogledu se bomo zapeljali do pristana in se vkrcali na ladjico. Med plovbo po Donavi nam bodo postregli s samopostrežnim kosilom (hladno-topli bife), zabavali pa se bomo tudi ob glasbi. Beograd se ponaša s kar 220 km obale, zato je poseben čar, da metropolo doživite tudi na vodi. Med plovbo bomo videli Zemun, Gardoš, kopališče Lido, številne splave, Veliko Ratno ostrvo, izliv Save v Donavo, utrdbo Nebojša, Pupinov most, …Po povratku v pristan, se bomo odpravili v središče Beograda. Nekaj časa prosto za nakupe ali pijačo na Knez Mihajlovi ulici. Povratek v hotel za osvežitev, nato pa sledi vožnja v restavracijo ob reki Savi, kjer bomo dan strnili z večerjo. Pričakali nas bodo z večerjo in glasbo.  Večerja je samopostrežna in je vključena tudi pijača. Čas zabave 4,5h. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

  1. dan: Beograd – muzej Letalstva – Slovenija:

Po zajtrku v hotelu in jutranji kavi sledi vožnja do Surčina, kjer bomo obiskali zanimiv Muzej letalstva. Gre za muzej, ki bi ga želela imeti marsikatera, tudi mnogo večja država. Na svetu je menda 2000 letalskih muzejev, beograjski pa po velikosti in pomenu sodi med prvih deset na svetu in prvih pet v Evropi. V svojih fondih hrani približno 200 različnih letal, radarje, protiletalske rakete, 130 letalskih, tudi reaktivnih motorjev, več kot 20.000 knjig, skic in različnih tehničnih dokumentov, 200.000 fotografij itd. Ustanovili so ga leta 1957, prva razstava pa je bila postavljena na starem beograjskem letališču tri leta po tem, v sklopu proslave petdesete obletnice jugoslovanskega letalstva. Po ogledu muzeja sledi vožnja nazaj v smeri proti Sloveniji, s postankom za kosilo ob poti.

 


 

VKLJUČENO: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, strokovno vodenje potovanja, hotel 4*, namestitev v dvoposteljne sobe z zajtrkom, večerja na Skadarliji z vključeno eno pijačo (0,25l vina, pivo ali sok, voda), vstopnina za Beli Dvor, plovba z ladjico 2 uri in vključenim samopostrežnim kosilom, glasbo in pijačo, večerja v restavraciji na Adi z vključeno glasbo in pijačo, vstopnina za Muzej letalstva, kosilo na poti nazaj.


Doplačila po želji: enoposteljna soba.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

LEPOTE KVARNERJA

BUDIMPEŠTA IN EGER

hotel QUERQUS DRVENIK

IZ RABCA NA CRES

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si