GORENJSKA IN DOLINA SOČE


 

“Planica, Planica, snežena kraljica! Le kdo je ne pozna – lepoto iz snega!”

Avsenik


                                                                                                                                                                                                                                                                            

PROGRAM POTOVANJA:


Zahodni del Slovenije se ponaša z visokimi vrhovi in tudi našim najvišjih vrhom Triglavom. V osrčju Gorenjske, v okolici Kekčeve dežele, so ohranjeni številni tradicionalni običaji, poleg planšarij in kmečkih hiš, so na voljo urejeni hoteli, penzioni ter zgodovinske stavbe in gradovi, ki vedno znova privabljajo številne obiskovalce!

 


  1. DAN:  PLANICA – KRANJSKA GORA

Odhod avtobusa izpred dogovorjenega mesta  ob 7.00 uri in vožnja v smeri Ljubljane proti Gorenjski. Vmes bomo naredili postanek za jutranjo kavo. Po prihodu bomo najprej obiskali Nordijski center Planica. Muzej se razprostira na dveh nadstropjih, s terase pa je čudovit razgled na skakalnice. Ogledali si bomo sobo rekorderjev Planiških skokov, kjer so poimensko in z dolžino skokov zabeleženi največji dosežki. Lahko se boste tudi vi preizkusili na simulatorju skokov. Po ogledu Nordijskega centra in muzeja, se bomo povzpeli s sedežnico na 202 metra visoko velikanko bratov Gorišek, od koder je lep razgled na dolino Tamar ter proti Tromeji. Po ogledu se bomo v bližnji restavraciji okrepčali s toplo malico na žlico. Popoldan se bomo odpravili do čudovitega jezera Jasna. Sestavlja ga dvoje medsebojno povezanih umetnih jezer ob sotočju potokov Velike in Male Pišnice. Ob jezeru je 6 metrov visoka razgledna ploščad, od koder lahko uživate v razgledu na čudovite Julijske Alpe v ozadju ter spomenik Zlatoroga, kjer bomo naredili skupinsko fotografijo. Okoli Jasne se lahko sprehodite po urejenih poteh. Prosti čas za sprehod, fotografiranje in krajši oddih… Nato se bomo zapeljali v Kranjsko goro. Namestili se bomo v sobe in nekaj časa prosto za sprehod po mestu. Večerja v hotelu in prenočevanje.


2. DAN: KRANJSKA GORA – PREDEL – KLUŽE – KOBARID – MOST NA SOČI

Po zajtrku se bomo odpravili na italijansko stran. Kratek postanek bomo naredili ob čudovitem Rabeljskem jezeru ter nadaljevali pot čez prelaz Predel in prispeli v Kluže. Nato vas čaka humoristična predstava, med katero boste na zelo izviren način spoznali zgodovino utrdbe in dogodke iz soške fronte. Po predstavi si bomo ogledali utrdbo in nadaljevali pot v Kobarid. Kraj je znan po burni preteklosti, danes pa kot naselje, ki ponuja obilo športnih aktivnosti: pohodništvo, ribolov, lov, padalstvo, kolesarstvo in adrenalinske vodne športe. Ogledali si bomo Muzej Soške Fronte, muzej I. sv. vojne, ki sodi med najboljše tovrstne muzeje v Evropi. Ustanovljen je bil leta 1990 z namenom ohranjanja, raziskovanja in predstavljanja prve svetovne vojne, še posebno soške fronte. Za Posočje je značilna tisočletna tradicija in dediščina planinskega pašništva in sirarstva, ki jo bomo spoznali na razstavi »Od planine do planike«, izvedeli boste, kje zori sir Tolminec, videli planinski stan ter staro sirarno z ognjem pod kotlom. Po ogledu sledi degustacija sira in mlečnih izdelkov. Naša zadnja točka izleta bo Most na Soči, kjer se bomo vkrcali na ladjico ter zapluli po smaragdni reki Soči. Med plovbo bomo uživali ob pogledu na neokrnjeno naravo in ob zgodbah ter legendah kapitana Deana. Vrnitev do avtobusa in v poznih popoldanskih urah povratek proti domu. Med potjo se bomo ustavili v prijetnem gostišču na okusni večerji. Predviden prihod v večernih urah.

 


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim avtobusom, strokovno vodenje izleta, vstopnino za Nordijski center Planica, toplo malico, ogled jezera Jasna in Kranjske gore, predstavo v Klužah z vstopnino v trdnjavo, vstopnino za Kobariški muzej, ogled muzeja z degustacijo sira in napitkov (jogurt, kefir, pinjenec), plovbo z ladjico po Soškem jezeru, večerjo na turistični kmetiji.


CENA NA POVPRAŠEVJE!


 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ALTA BADIA- Ciasa Milandura

NASTANITEV NOTRANJSKA

TOSKANA

KORNATI Z LADJICO

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si