ŠOLSKI IZLET V BUDIMPEŠTO


 

 

Budimpešto imajo za zibelko najbolj znanega madžarskega plesa Čardaša. Ime je izpeljano iz besede csárdá, kar pomeni krčma ali vaška točilnica. Prvič se je izraz pojavil leta 1835. V času ozaveščanja o nacionalnih vrednotah se je ples bliskovito razširil po vsej Madžarski, izrinil različne nemške in zahodne plese v ozadje ter postal madžarski nacionalni ples. Čardaš združuje številne tradicionalne poteze različnih parnih plesov. Kot ljudsko glasbo igrajo čardaš vse do danes predvsem madžarski ciganski ansambli, vendar je v številnih skladbah prodrl tudi v umetno glasbo.

 

 

 PROGRAM POTOVANJA:                                                                                                                                                       

Odhod avtobusa ob 04.00 izpred dogovorjenega mesta. Vožnja v smeri proti Lendavi in naprej čez Pince ter po avtocesti mimo Blatnega jezera in Budimpešte. Vmes se bomo ustavljali po potrebi. Po prihodu se bomo povzpeli na Citadelo od koder se nam bo pogled odprl na Donavo in njene številne mostove, na veličastno stavbo Parlamenta, cerkev sv. Štefana, Budim… Nato se bomo odpravili na Budim do Matjaževe kronske cerkve, ki je močno povezana z zagodovino mesta in prelomnimi dogodki. Zbrali se bomo na trgu in se ozrli okoli. Obkrožale nas bomo znamenitosti: Ribiška trdnjava, spomenik sv. Štefanu, hotel Hilton… Kratek sprehod do Kraljeve palače, nato pa krožna vožnja z avtobusom z ogledom Pešte. Peljali se bomo mimo Nep stadiona, Mestnega parka in se ustavili na Trgu herojev, kjer nam spomeniki pričarajo kratek zgodovinski pregled Madžarske. Nadaljevali bomo vožnjo po znameniti ulici Andrassy, ki se ponaša z Operno hišo. Prosti čas v središču za nakupe ali samostojne oglede. Povratek proti domu s postankom ob Blatnem jezeru v mestu Tihany. Cel polotok je zelo priljubljena turistična točka z veliko obiskovalci, zato je skoraj vsaka hiša trgovina s spominki ali gostišče s prenočišči, kjer ponujajo svoje tradicionalne jedi in izdelke. Paprika je skoraj obvezen del madžarske kuhinje. Z razgledne točke je čudovit razgled na jezero. Sprehodili se bomo po vasici ter se ustavili pri opatijski cerkvi, nato pa boste imeli nekaj prostega časa za samostojne nakupe in sprehod. Vožnja v smeri proti domu s prihodom v večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, lokalnega vodnika za Budim, cestne takse in parkinge, strokovno vodenje potovanja in stroške organizacije, vse zunanje oglede po programu, 6 spremljevalcev, zavarovanje rizika odpovedi potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.


CENA NA POVPRAŠEVANJE!


Opomba: za izvedbo programa potrebujemo seznam dijakov s pečatom šole.

 

 


 

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

HERCEGOVINA IN DALMACIJA

UTRIP MEDITERANA MSC SEAVIEW

POTEPANJE PO PRIMORSKEM

VERONA IN SIRMIONE

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si