SKRIVNOSTI POD UČKO


PROGRAM POTOVANJA: 2022


Opatija, ki jo pogosto imenujejo kar jadranska Nica, je mesto, kjer se je dobesedno rodil hrvaški turizem. Že leta 1844 je bila v Opatiji postavljena pomembna zgradba, Villa Angiolina. Leta 1884 pa je bil zgrajen hotel Kvarner, ki velja za začetnika turistične tradicije mesta.


Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Ljubljane ter naprej do Ilirske Bistrice. Po prestopu meje se bomo zapeljali v Reko. Obiskali bomo Planetarij – Astronomsko središče v Reki. Po kratki predstavitvi sledi ogled zanimivega filma. Nadaljevanje poti proti Opatiji. Najprej si bomo ogledali obnovljeni vrt, kjer so zasajene različne vrste mediteranskih in drugih rastlin, skupno kar 250 vrst. Najbolj privabijo oči kamelije, magnolije in razni agrumi. Nato se bomo sprehodili po urejeni poti Lungomare do spomenika deklice z galebom, kjer sledi obvezno fotografiranje. Dobre volje se bomo vkrcali na ladjico in sledi panoramska plovba ob vzhodni istrski obali. Po pijači dobrodoščice bomo občudovali številne vile, ki so priča o avstro-ogrski prisotnosti v 19. stoletju. Z morske strani si bomo ogledali Volosko, zaliv Preluka in reški predel Kostabela. V Lovranu se bomo izkrcali ter nadaljevali vožnjo z avtobusom. Pot nas bo vodila ob obali mimo Moščeniške drage, Brseča, s čudovitimi razgledi na Kvarner. Obiskali bomo vinarstvo, kjer se ukvarjajo s proizvodnjo sivkinega olja, oljčnega olja in vinarstvom. Po predstavitvi in ogledu posestva sledi degustacija vina s prigrizkom. Sledi vožnja skozi tunel Učka ter zaključek na slovenski strani na priznani turistični kmetiji, kjer nas po čakalo pozno kosilo. Predviden prihod v Velenje v poznih večernih urah.


CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, strokovno vodenje izleta, vstopnino za Planetarij, ogled vrtov, panoramsko plovbo z ladjico od obali z vključeno pijačo dobrodošlice, ogled posestva z degustacijo vina, pozno kosilo na slovenski strani.


CENA NA POVPRAŠEVJE!

 

ENODNEVNI IZLET PLANETARIJH

+386 3 620 92 92

ZA DODATNE INFORMACIJE POKLIČITE

OGLEJTE SI ŠE OSTALE PONUDBE

ISTRA – TRAKTORJI IN LADJICA

KRONPLATZ- residence MONTANA

ERZBERG IN BRATISLAVA

NASTANITEV VIPAVSKA DOLINA

Informacije o objektu


O PODJETJU

  •    SOLIS TURIZEM

  •    Urška Podgoršek s.p.

  •    Mariborska c. 88, Celje

  •    Telefon: +386 3 620 92 92

  •    Mobi: 041 869 896

  •    [email protected]

  •    [email protected]

KATALOGI

soliskatalog200

PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite obvestila o naših najboljših ponudbah? Prijavite se na naše e-novice.
turizem-enovice

KONTAKTIRAJTE NAS

optimist new_logo

© Copyright Solis Turizem Web by Marcelino.si